Sosyal Medya

Güncel

Elektrik kesintileri ‘kopmalardan dolayı’

Perşembe günü İstanbul’un çoğu ilçesini etkileyen elektrik kesintileri, Cuma günü de devam ediyor. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, kesintilerin Anadolu’dan İstanbul’a gelen enerji iletim hatlarındaki kopmalardan dolayı olduğunu duyurdu.



Ä°stanbul’daki elektrik kesintileri, kentin çoÄŸunluÄŸunu Cuma günü de etkiliyor. PerÅŸembe günü yaptığı açıklamada “Marmara Bölgesi'nin kuzeyinde yaÅŸanan yoÄŸun kar yağışı ve fırtına sebebiyle Anadolu'dan gelen ve Ä°stanbul'u besleyen yedi farklı enerji iletim hattının tamamında, Sakarya Bölgesi'nde kopmalar yaÅŸanmış, kesinti meydana gelmiÅŸtir. Anadolu’dan gelen enerji hatlarındaki kesinti sebebiyle Ä°stanbul’a, Çanakkale BoÄŸazı deniz altından geçen iletim hattı ve Trakya enerji iletim hattından elektrik saÄŸlanmaktadır” ifadelerini kullanan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Cuma günü yaptığı açıklamada da kesintilerin elektriÄŸin yetersizliÄŸinden dolayı olduÄŸu yönündeki iddiaları yalanladı. Bakanlığın yazılı açıklamasında, kesintilerin Ä°stanbul’un genelini etkilemediÄŸi ve kısa sürede Ä°stanbul’un tamamına elektrik verileceÄŸi ifade edildi.

Marmara Bölgesi'nde meydana gelen elektrik kesintisi hakkında kamuoyu bilgilendirmesi pic.twitter.com/qUioq5NbJI

Kesintiye neden olan arızaların giderilmesi için çalışmalar aralıksız devam ediyor. pic.twitter.com/PETBJVsYl0

View image on TwitterView image on TwitterView image on TwitterView image on Twitter

 

 

‘Kesinti Ulusal Åžebeke Sistemi kaynaklı’

Ä°stanbul’un Avrupa yakasına elektrik saÄŸlayan BoÄŸaziçi Elektirk Dağıtım AÅž, kesintinin Türkiye Elektrik Ä°letim AÅž’den kaynaklandığını belirtti. Açıklamada Arnavutköy, Avcılar, BaÄŸcılar, Bahçelievler, Bakırköy, BaÅŸakÅŸehir, BayrampaÅŸa, Beylikdüzü, BeyoÄŸlu, Büyükçekmece, Esenler, Esenyurt, GaziosmanpaÅŸa, Güngören, Kağıthane, Küçükçekmece, Sultangazi, Çatalca, Silivri ve ÅžiÅŸli’nin elektrik kesintisinden etkilendiÄŸi ifade edildi.

Ä°stanbul Anadolu Yakası Elektrik Dağıtım AÅž’nin (AYEDAÅž) internet sitesine koyduÄŸu açıklamada da ÅŸu ifadeler kullanıldı:

“Ä°stanbul Anadolu Yakası genelinde Ulusal Åžebeke Sistemi kaynaklı elektrik kesintiler yaÅŸanmaktadır. Dağıtım ÅŸebekemizden kaynaklanmayan konunun çözümü için ilgili kurum ve kuruluÅŸlarla koordinasyonu yakından takip ediyoruz. Kesintilerden etkilenen bölgelerin maÄŸdur olmaması için ekiplerimiz aralıksız olarak çalışmalarını sürdürmektedir.”

‘Kombi ve kazanlarınızı kapatın’

Ä°stanbul Gaz Dağıtım Sanayi ve Ticaret Anonim Åžirketi (Ä°GDAÅž) de internet sitesinde yayımladığı duyuruda “Elektrik kesintilerinin yaÅŸandığı bölgelerde bulunan abonelerimizin, kombi ve kazanlarını elektrikler tekrar gelene kadar kapalı konuma getirmeleri gerekmektedir. Aksi halde, elektrik geldikten sonra, cihazların birden çalışmaya baÅŸlamasıyla doÄŸalgazda ani ve yüksek çekiÅŸler meydana gelmekte, bu da doÄŸalgaz cihazlarında arızaya sebep olmakta ve doÄŸalgaz arz güvenliÄŸini olumsuz etkilemektedir” ifadesini kullandı.

Kaynak: Al Jazeera

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.